Wat is gebeurt en wat kom je te weten?

Rosacea of couperose

Een gezonde rode blos met rode aderen is het begin van een ernstig huidprobleem...

Een rode blos die maar niet verdwijnt kan het begin stadium zijn van couperose met gevolg rosacea.

Het is een huidprobleem dat ernstige vormen kan aannemen. Helaas wordt het vaak niet herkend of erkend als een huidprobleem. Rosacea begint heel onschuldig en wordt zelfs gezien als een gezonde blos op de wangen. Mannen en vrouwen vanaf 30 jaar met een lichte huid krijgen te maken met deze huidaandoening. Maar hier ontstaat en verschuiving. De symptomen treden nu al op jongere leeftijd op. Dit komt omdat Nederland een brommer en fietsland is en onze jeugd al op zeer jonge leeftijd beginnen alcohol en roken.   

Onze huid, is een complex en dynamisch orgaan, dat ons beschermt voor invloeden van buitenaf en zorgt ervoor dat we uniek zijn. Je begrijpt dat de huid constant in een verdedigende staat verkeerd. Maar hoe komt het dan dat je toch nog geconfronteerd wordt met huidproblemen. Zoals eczeem, rosacea, psoriasis, droge huid en snelle veroudering.

Onze huid is een levend orgaan dat voortdurend nieuwe huidcellen aanmaakt. Hoewel de meeste dode huidcellen vanzelf loslaten of met een simpele wasbeurt verdwijnen, blijft een deel ervan aan het huidoppervlak kleven. lees meer..........

 

Melasma is ook bekend als chloasma of het zwangerschapsmasker

Bij melasma maken de pigmentcellen in je huid meer kleur aan dan normaal. Ze draaien  overuren. Verschillende dingen kunnen ervoor zorgen dat deze cellen meer kleur maken bij melasma. Bij melasma zijn het de hormonen, die de overproductie van pigment activeren. Zij regelen de verwerking en allerlei fysiologische processen en reguleren stoffen in je lichaam. Zo hebben ze ook invloed op het stofje melanine, een bruinzwart pigment.


 

Enige tijd geleden heb ik een aantal vragen beantwoord voor het Nederlands tijdschrift voor huidzorg (NTVH). De rubriek heet, 4 vragen aan…. Nu werden deze vier vragen aan mij gesteld. Misschien is vind je het leuk om te lezen.

 

tips van gracieus

Stuur mij de nieuwsbrief