Over mij

Heb jij ook het gevoel dat de wereld om je heen steeds jonger wordt, terwijl jij er alles aan doet om niet te snel oud te worden. Elke dag de reclames op tv te zien die vertellen wat je moet gebruiken voor je rimpels, ouderdomsvlekken en droge huid. Van je vriendinnen krijg je te horen welke je het beste kunt gebruiken omdat het bij hen ook werkt. Je gaat meteen naar de drogist en gaat ermee aan de slag. Na een maand begin je weer opnieuw want er is alweer wat nieuws wat beter schijnt te werken.

Je hebt het gevoel dat je er alles aan doet om dat ene rimpeltje strakker te trekken of om dat trekkerige droge gevoel kwijt te raken. Het enige succes dat je behaald is een kast vol producten die niet doen wat jij wilt.

Hi! Ik ben Shirly Tjon na lang uitproberen, vergelijken van cosmeticaproducten en cosmetische behandelingen ben ik erachter gekomen wat bij mij werkt. Door mijn eigen ervaringen en ontwikkeling van kennis over de huid kan ik je helpen snel, niet al te ingewikkeld, zonder te snijden Gracieus ouder te worden.

Ik werk met mijn gevoel!

Ik begrijp hoe jij je voelt. Als je blij bent met je buitenkant word je gelukkig aan de binnenkant! Als ik nu in de spiegel kijk, ben ik dik tevreden. Ik zie nog wel donkere vlekken en heel veel sproeten. Maar door mijn persoonlijke huidproblemen, zoals donkere vlekken door overgevoeligheid van Ultra violette stralen en allergische reacties door Linalool geurstof (Ethyl Linalool geurstof, trekt vocht aan) ben ik op zoek gegaan naar oplossingen. Ik ben een aantal bekende cosmetica merken gaan uitproberen en heb in de loop der jaren verschillende behandelingen ondergaan na mijn opleiding schoonheidsspecialiste.

Bij mijn eerste bezoek aan een schoonheidsspecialiste werd de vraag gesteld wat ik er kwam doen, want ik had het helemaal niet nodig. Bij de tweede kreeg ik een microdermabrasie behandeling terwijl ik had aangegeven dat ik twee weken later naar de tropen zou vertrekken.

Door beide was ik erg teleurgesteld en verdrietig omdat de ene me niet serieus nam en de ander ervoor gezorgd had dat mijn vlekken in alle hevigheid vermenigvuldigd werden.

Voor mij was de maat vol. Ik ging de opleiding schoonheidsspecialiste volgen. Ik wilde die vrouwen helpen die zich net zo voelde als ik toen, zoekende, onwetend, niet serieus worden genomen, gezien willen worden en niet tevreden zijn met zichzelf. De donkere huid is tegenstelling tot wat er gedacht wordt gevoelig en bevat veel roodheid, die je vaak niet kunt zien. Ook wordt gedacht dat de donkere huid niet kan verbranden door UV stralen. Nou, ik kan je vertellen dat ik wel verbrand. ik gebruik dagelijks 365 dagen een SPF product.

Ik help je met andere ogen naar jezelf te kijken en tevreden te zijn met jezelf wanneer je een bepaald niveau hebt bereikt. Want je moet ook realist zijn, niet alles kan!

Nu geef je mega veel geld uit aan producten, die niets of nauwelijks wat voor je doen. Ik help je je huid op een effectieve manier te verzorgen. In het begin zal het even zoeken zijn wat bij je past, maar uiteindelijk vind jij net als ik de weg naar zelfvertrouwen en plezier.

Ik ben erg nieuwsgierig en ga nog steeds op ontdekkingsreis naar mogelijkheden en oplossingen.

Uit ervaring weet ik dat een goede huidverzorging begint bij een uitgebreide huidanalyse en eindigt bij het geven van goede informatie. De rest moet je zelf doen. Maar….. ik ben er altijd om je te helpen.

Met mijn vier stappenplan help ik je je huidtype te herkennen, hoe je dagelijks je huid efficiënt en snel verzorgd. Het heeft mij zelfverzekerd gemaakt en heb nu een huid waar ik blij mee ben. Ik gun jou dit ook.

 

Ik weet nu wat mogelijk is maar ook waar de grenzen liggen. Wil jij het ook weten? 

Dit ben ik! Even persoonlijke noot……..

  • Ik ben 60+
  • Ben moeder van twee en heb drie kleinkinderen
  • Hou van pure chocolade met noten en vruchten, hou van lekker (gezond) eten, vooral de authentiek Surinaamse soepen en sushi
  • Ik ben dol op verassingen
  • Wordt niet graag door lawaai wakker gemaakt
  • Vind het moeilijk om contact te leggen in grote groepen
  • Ben soms wel eens kort door de bocht, maar dat komt door mijn enthousiasme

Mijn praktijk bestaat als sinds 2006. Ik ben begonnen als sportmasseur.  In die periode was ik een fanatieke sporter en wilde meer weten hoe om te gaan met blessures. Mijn specialisatie blessurepreventie behaalde ik een jaar later. Tijdens mijn werkzaamheden als sportverzorger bij verschillende voetbalclubs kwam ik steeds meer sporters tegen met voetproblemen. Ja, je raad het al. Cursus pedicure gevolgd, daarna verdiept in de diabetische voet en reumatische voet. Vervolgens de specialisatie medisch pedicure. Om een volledig pakket aan te bieden heb ik ook het diploma schoonheidsspecialiste behaald.

In 2017 heb ik de basis en vervolgopleiding dermatologie gevolgd en afgerond bij U-Consultancy.  

Op dit moment volg ik het opleidingstraject Medisch schoonheidsspecialiste. Ik vind het hebben van kennis erg belangrijk. Het geeft mij meer zekerheid bij het uitvoeren van mijn werk. Het zorgt ervoor dat ik rare plekjes op de huid beter kan onderscheiden. Specialistische behandelingen kan aanbieden en het juiste advies kan geven.