Over mij

huidverbetering test meten is weten

Hi! Ik ben Shirly Tjon.

Na lang uitproberen, vergelijken van cosmeticaproducten en cosmetische behandelingen ben ik erachter gekomen wat bij mij werkt. Door mijn eigen ervaringen en ontwikkeling van kennis over de huid kan ik je helpen snel en niet al te ingewikkeld, zonder te snijden Gracieus ouder te worden.

 

Missie

Mijn missie is vrouwen te helpen hun natuurlijke schoonheid te behouden en deze zolang mogelijk  te vertragen door het lichaam van binnenuit te herstellen en te onderhouden.

 

Visie

METEN IS WETEN

De huid alleen van buitenaf behandelen is niet voldoende. Onze huid heeft van binnenuit essentiële voedingsstoffen nodig. Om gezond te blijven en langzaam oud te worden moet het lichaam in balans zijn. 95% van de Nederlandse bevolking is niet in balans.

In de loop der tijd bevat onze voeding niet genoeg essentiële voedingstoffen, daarom is een aanvulling van de juiste supplementen een must! Om zeker te weten in welke conditie je lichaam zich verkeerd. Gaan we meten, dit doen we door een simpele bloedtest. Blijf niet in onzekerheid leven of gissen wat je lichaam nodig heeft. Meten is weten, test je balans.

 

 

Ik werk met mijn gevoel!

Ik begrijp hoe jij je voelt. Als je blij bent met je buitenkant word je gelukkig aan de binnenkant! Als ik nu in de spiegel kijk, ben ik dik tevreden. Ik zie nog wel donkere vlekken en heel veel sproeten. Maar door mijn persoonlijke huidproblemen, zoals donkere vlekken door overgevoeligheid van Ultra violette stralen en allergische reacties door Linalool (schapenvet) ben ik op zoek gegaan naar oplossingen. Ik ben een aantal bekende cosmetica merken gaan uitproberen en allerlei verschillende behandelingen uitgeprobeerd na mijn opleiding schoonheidsspecialiste. Helaas kwam ik tot de conclusie, dat er geen enkele schoonheidsspecialiste die ik had bezocht mij kon helpen. Ze behandelde mijn huid als de witte huid. Anatomisch is er geen verschil maar de opbouw wel. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik op onderzoek ben gegaan om mijn huid zo goed mogelijk te kunnen behandelen en lotgenoten te adviseren daarin. 

Bij mijn eerste bezoek aan een schoonheidsspecialiste werd mij de vraag gesteld wat ik kwam doen, want ik had het helemaal niet nodig. Bij de tweede kreeg ik een microdermabrasie behandeling terwijl ik had aangegeven dat ik twee weken later naar de tropen zou vertrekken. Het resultaat was twee hele donkere vlekken in mijn gezicht, die nog steeds in lichte mate te zien zijn. Dit zijn enkle voorbeelden van mijn ervaringen bij de schoonheidsspecialiste.

Door beide was ik erg teleurgesteld en verdrietig omdat de ene me niet serieus nam en de ander ervoor gezorgd had dat mijn vlekken in alle hevigheid vermenigvuldigd werden.

Voor mij was de maat vol. Ik wil de mezelf helpen en andere vrouwen, die zich net zo voelde als ik toen zoekende, onwetend, niet serieus worden genomen, gezien willen worden en niet tevreden zijn met zichzelf. De donkere huid is in tegenstelling tot wat er altijd gedacht wordt gevoelig en bevat veel roodheid, die je vaak niet kunt zien. Ook wordt gedacht dat de donkere huid niet kan verbranden door UV stralen. Nou, ik kan je vertellen dat ik wel verbrand. Ik gebruik dagelijks 365 dagen een UV-bescherming.

Wat kan ik voor je doen?

Ik help je met andere ogen naar jezelf te kijken en tevreden te zijn met wat je bereikt. We gaan aan de slag op het tempo dat jij aangeeft. In het begin is het belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je wilt bereiken. Bij nadenken daarover moet je altijd wel realistisch blijven en beseffen dat niet alles kan. Daar liep ik zelf ook tegen aan. Niet alles wordt weer als vroeger of werkt voor de volle 100%.

Hoe ik eraan de buitenkant uit zie vind ik net zo belangrijk als mijn (gezondheid) binnenkant. Door je huid en lichaamsconditie te meten door het afnemen van een test kom je er achter waar je staat en bied je de mogelijkheden tor het verbeteren daaraan. Tijdens het coaching traject zullen we daar ook veel aandacht aan geven.

Nu geef je mega veel geld uit aan producten, die niets of nauwelijks wat voor je doen. Ik help je je huid op een effectieve manier te verzorgen. In het begin zal het even zoeken zijn wat bij je past, maar uiteindelijk vind jij net als ik de weg naar zelfvertrouwen en plezier.

Ik ben erg nieuwsgierig en ga nog steeds op ontdekkingsreis naar mogelijkheden en oplossingen.

Uit ervaring weet ik dat een goede huidverzorging begint bij een uitgebreide huidanalyse en eindigt bij het geven van goede informatie. De rest moet je zelf doen. Maar…. Ik ben er altijd om je te helpen.

Tot gauw!

Dit ben ik! Even een persoonlijke noot……..

 • Ik ben 60+
 • Ben moeder van twee en heb drie kleinkinderen
 • Hou van pure chocolade met noten en vruchten, hou van lekker (gezond) eten, vooral de authentiek Surinaamse soepen en sushi
 • Ik ben dol op verassingen
 • Wordt niet graag door lawaai wakker gemaakt
 • Vind het moeilijk om contact te leggen in grote groepen
 • Ben soms wel eens kort door de bocht, maar dat komt door mijn enthousiasme

Afgeronde opleidingen en cursussen na mijn opleiding schoonheidsspecialiste:

 • opleiding voor dermatologie voor schoonheidsspeciaisten bij U consultancy  afegerond.
 • cursus de donkere huid gevolgd bij HUYD | Expertisecentrum voor huidprofessionals

Op de agenda staat nu:

 • microneedling
 • peelingen

Ik vind het hebben van kennis erg belangrijk. Het geeft mij meer zekerheid bij het uitvoeren van mijn werk. Het zorgt ervoor dat ik rare plekjes op de huid beter kan onderscheiden. Specialistische behandelingen kan aanbieden en het juiste advies kan geven.

 

Met mijn vier stappenplan help ik je je huidtype te herkennen, hoe je dagelijks je huid efficiënt en snel verzorgd. Het heeft mij zelfverzekerd gemaakt en heb nu een huid waar ik blij mee ben. Ik gun jou dit ook.

 

Ik weet nu wat mogelijk is maar ook waar de grenzen liggen. Wil jij het ook weten? 

Mijn praktijk bestaat als sinds 2006. Ik ben begonnen als sportmasseur. In die periode was ik een fanatieke sporter en wilde meer weten hoe om te gaan met blessures. Mijn specialisatie blessurepreventie behaalde ik een jaar later. Tijdens mijn werkzaamheden als sportverzorger bij verschillende voetbalclubs kwam ik steeds meer sporters tegen met voetproblemen. Ja, je raad het al. Cursus pedicure gevolgd, daarna verdiept in de diabetische voet en reumatische voet. Vervolgens de specialisatie medisch pedicure. Om een volledig pakket aan te bieden heb ik ook het diploma schoonheidsspecialiste behaald en hier specialiseer en up-grade ik mijn behandelingen. Ik heb al veel vrouwen geholpen met een rosacea en een donkere huid.

 

Gracieus in de media

huidveroudering anti-aging purmerend

Structuurveranderingen
De huidveroudering vertoont verschillende verschijnselen. Je gezichtscontour vervaagt, de wangen vallen in en er ontstaan wallen en plooien onder de ogen. Door de afname van de celdeling en vochtverlies verschrompelen de huidcellen, wat aan de huid goed te zien is. lees meer....

couperose rosacea

Een gezonde rode blos met rode aderen is het begin van een ernstig huidprobleem…

Rosacea is een huidprobleem dat ernstige vormen kan aannemen. Helaas wordt het vaak niet herkend en erkend als een huidprobleem. Rosacea begint heel onschuldig en wordt zelfs gezien als een gezonde blos op de wangen. Mannen en vrouwen vanaf 30 jaar met een lichte huid krijgen te maken met deze huidaandoening. lees meer .................