Medische pedicure
Medische pedicure huidsalon Gracieus
Kom je voor het eerst naar Huidsalon Gracieus voor een voetbehandeling, dan zal er vooraf altijd een intake en voetonderzoek worden afgenomen. Hiervoor wordt ook meer tijd voor vrij gemaakt. Tijdens en na de behandeling krijg je adviezen om de voeten in goede conditie te houden. Mocht er reden zijn je door te moeten verwijzen, dan zal dit in overleg met jou worden gedaan.
Podotherapeut
Ben je door de podotherapeut doorverwezen dan zal hij of zij de noodzakelijke geneeskundige voetzorg inzichtelijk voor je maken via een opgesteld behandelplan.
Dit betekent dat bijvoorbeeld: het knippen van gezonde nagels en het verwijderen van eelt wat geen risico geeft op een wond, het masseren van voeten en andere verzorgende behandelingen, NIET wordt meegenomen in dit behandelplan.
Deze niet-medisch noodzakelijke voetzorg zal vooraf met je worden besproken of je dit graag wilt of niet. Hiervoor zijn namelijk kosten aan verbonden, die niet gedeclareerd mogen worden bij de zorgverzekeraar.
Branche organisatie:
Als medisch pedicure ben ik aangesloten bij PROVOET
Aangesloten zijn bij deze brancheorganisatie vereist een diploma en het regelmatig bijscholen om de kennis op het gebied van (risico) voetverzorging op peil te houden.
Branche organisatie
Als medisch pedicure ben ik aangesloten bij PROVOET
Aangesloten zijn bij deze brancheorganisatie vereist een diploma en het regelmatig bijscholen om de kennis op het gebied van (risico) voetverzorging op peil te houden.
Waarom naar de pedicure?
Om gezonde voeten gezond te houden is het regelmatig bezoeken van de pedicure geen overbodige luxe. Je voeten moeten zich dagelijks staande houden tegen allerlei invloeden van binnen en buitenaf. Uiteindelijk zijn het de steunpilaren van je lichaam. Pijn aan je voeten kan uiteindelijk grote gevolgen hebben op je algehele gezondheid. Denk aan rug en nekklachten, verworven of genetisch bepaalde standsafwijkingen van de voeten.
Risicogroepen
De medische pedicure is gespecialiseerd in het behandelen van risicovoeten. Risicovoeten zijn voeten die door of na een ziekte het risico lopen op complicaties. Specifieke aandoeningen hiervoor zijn diabetes, reuma, de oudere voet of een spastische voet.
Voor wie
Voor iedereen. Preventief of bij aandoeningen met een verhoogde kans op klachten:
- Diabetes mellitus (suikerziekte), verminderde toevoer, uitval van zenuwen, gevoeligheid voor infecties, risico op wondjes die slecht genezen.
- Reuma: onstekingen, vergroeiingen, stijfheid,standverandering, verandering van weefsels.
- Hart- en vaatziekten: problemen met de bloedsomloop, slechte conditie, risico op wondjes die slecht genezen.
- Huidaandoeningen: veranderd of dunner wordend weefsel, verminderde doorbloeding, eczeem,psoriasis en huidinfecties,
- Medicijngebruik: bijwerkingen als bloedverdunning, reacties van de huid.
- Ouderdom: stijfheid,standafwijking, dunner wordende huid,slechtziendheid, risico op afwijkende nagelgroei, zelf de voetverzorging niet meer kunnen uitvoeren.
- Onder andere ook; Verlamming, Spasmen, Tremoren (trillingen bij Parkinson), Psychische aandoeningen, Chemokuren.
Diabetes mellitus – DM (suikerziekte)
Diabetes is een ziekte waarbij je bloedsuiker te hoog is. Een van de oorzaken is dat de alvleesklier te weinig insuline produceert. Ook kan het zijn dat dat de werking van de insuline geblokkeerd zijn door een defect of beschadiging van de cel receptoren. Complicaties die kunnen optreden bij DM zij onder anderen; verminderde bloedtoevoer, uitval van zenuwen, gevoeligheid voor infecties, risico op wondjes die slecht genezen. Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van diabetici.
Reuma
Reuma is vaak te herkennen aan ontstekingen, vergroeiingen, stijfheid, verandering van de stand van de voet en verandering van onderhuidse huidweefsel. Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om regelmatig een pedicure te bezoeken die kennis heeft van deze aandoening en op de hoogte is van de gevolgen.
Oudere Voet
Bij ouderen komen vaak standafwijkingen van de voet en tenen voor. Het looppatroon verandert, waardoor er drukplekken ontstaan. Een deskundig voetonderzoek en de juiste adviezen zorgen ervoor dat de oudere cliënten nog lang kunnen genieten van gezonde voeten.
Spastische voet
Een spastische verlamming is een verlamming, waarbij de spierspanning permanent is verhoogd. De spieren bevinden zich in krampachtige toestand. Door de constante spierspanning zijn de spieren constant samengetrokken. Hierdoor raken de spieren overprikkeld, zodat de voeten in een gebogen stand gaan staan. De afwikkeling van de voet is vaak het tegenovergesteld van de gezonden voet.
Oncologische voet
Door het ondergaan van chemotherapie ontstaan er complicatie aan de handen en de voeten. Kenmerken zijn rode vlekken, tijdelijk geen goed gevoel hebben, pijn, opgezet zijn, nagels verkleuren of er komt vuil (pus) onder de nagels vandaan.
Zorgverzekeraar
Bent je aanvullend verzekerd? Ben je diabetes- of reumapatiënt, dan is een gedeeltelijke of gehele vergoeding mogelijk via een aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per maatschappij en per polis. Via je zorgverzekeraar kun je nagaan of je pedicurebehandeling in aanmerking komt voor vergoeding.