Mijn dagelijkse make-up

Mijn dagelijkse make-up

Onhandig met make-up!

Ik ben niet zo handig met het aanbrengen van oogschaduw bij mezelf. Het bij een ander aanbrengen is geen probleem. Ik eindig altijd met oogschuw poeder op mijn wangen, in ieder geval op plekken waar het niet hoort.

Op een gegeven moment heb ik al trens en wijze adviezen opzij gegooid en gekeken, wat past bij mij?! Ik heb niet zo een behoefte aan veel make-up. Mijn make-up bestaat uit mijn gezichtsverzorgingsproducten, foundation, mascara, lipgloss en lipstick. “En vaak niet eens in deze volgorde. Foundation, mascara en lipgloss/ lipstick zijn mijn basis. Al voordat ik huidspecialiste was vond ik het aanbrengen van make-up lastig. Het vinden van de juiste foundation en concealer was altijd zoeken en het moest vooral niet plakken. Voor de getinte en donkere vrouw was er niet zoveel. Nu speelt de markt er aardig op in.

Na een aantal workshops bijgewoond te hebben kwam ik in aanraking met de minerale make-up van beMineral. Ik was meteen fan. In dit merk heb ik als donker getinte vrouw eindelijk de kleur foundation gevonden, die bij mij past. Gedurende de seizoenswisselingen mix en match ik de verschillende kleuren bij elkaar tot ik de beste kleur gemengd heb voor dat moment..

Ik gebruik van de foundations Tan, medium Dark en Dark en met foundation light, licht ik de boel op als het nodig is. De concealer medium gebruik ik onder mijn ogen, omdat ik sinds mijn overgang merk dat het deel onder mijn ogen wat dieper is gaan liggen. Ik heb altijd last van tranende ogen als ik in de zon kijk of als het koud is, andere mascara’s waren branderig of liepen uit. Met de mascara van beMineral heb ik daar geen last meer van. Om mijn wimpers meer volume te geven gebruik ik een volume primer. Sinds kort durf ik af en toe mijn lippen te laten zien met de Colar Red jumbo lipstick of de Black Berry smoothie.

 Dit jaar ga ik voor de feestdagen weer oefenen om iets verder te gaan dan mijn daily routine. Ik ga proberen om mijn eyeshadow techniek te verfijnen en heel misschien laat ik het zien.

Wat heb je nodig;

 • Penselen  voor de ogen en het aanbrengen van de foundation.
 • Foundation in een iets lichtere tint dan je eigen kleur
 • Concealer hetzelfde als de foundation
 • Donkere en lichte oogschaduw
 • Mascara
 • Eyeliner potlood of liquid liner

Hoe ga je aan de slag?

 1. Begin met het aanbrengen foundation rondom de ogen en wrijft het zoveel mogelijk over de wangen uit.
 2. Beng je lichte oogschaduw op het gehele ooglid aan
 3. Maak een oogpotlood lijntje aan van de buitenste ooghoek naar de binnenste ooghoek
 4. Doe dit ook op onderste ooglid
 5. Vervaag de lijntjes naar binnen toe
 6. Breng vanaf de buitenste ooghoek de donkere oogschaduw aan en volg de arcadeboog naar de binnenste ooghoek
 7. Doe dit ook bij het onderste ooglid
 8. Eventueel kun je  met een lichte kleur een kleuraccent in de binnenste ooghoek geven
 9. Breng de mascara aan met of zonder primer

Leef je uit met verschillende kleuren en kijk waar jij je goed bij voelt. Ikzelf ga niet met trends mee. Ik gebruik wat bij mij past en waar ik me goed bij voel. Jarenlang durfde ik mijn lippen niet rood te maken Nu ik 60+ ben durf ik het pas.

Doe de dingen die je leuk vindt en wanneer je er klaar voor bent!