Huidspecialist

Gracieus ouder worden

 

Huidverbetering en zelfvertrouwen

Het schoonheidsbeeld is voor iedereen anders. Als jij in de spiegel kijkt zie jij iets anders, dan als ik naar je kijk. Hoe jij eruitziet heeft veel invloed op je zelfbeeld en zelfvertrouwen. Tijdens je reis naar volwassenheid maak je vaak dingen mee die dit zelfbeeld heel erg aantasten. De een ontplooit zich met een bom aan zelfvertrouwen. De ander kan met bepaalde situaties niet omgaan en kruipt pijlsnel in zijn of haar schulp. Er goed uitzien geeft meer zelfvertrouwen. Maar hoe je dat bereikt is voor iedereen anders. De een vind water en zeep voldoende en ziet wel. De ander koopt en doet van alles om er beter uit te zien. Veel gemaakte fouten zijn het aanbrengen van zware make-up om pukkels te camoufleren of niet passende crèmes te gebruiken.

Mijn ervaring is dat bijna elke vrouw op een bepaalde leeftijd onzeker is over haar uiterlijk. De fijne lijntjes gaan meer opvallen, de neuslippenplooi lijkt steeds dieper te worden.  Ze krijgen regelmatig opmerkingen als; wat zie je er vermoeid uit of heb je slecht geslapen? Of wat kijk je boos, want de mondhoeken beginnen te hangen.  Wie wil dit nu horen…….

Tot de 25e levensjaar doen de meeste vrouwen aan huidverzorging, tenzij je ontzettend veel pukkels krijgt tijdens de puberteit of een probleem huid hebt. Het verouderingsproces wordt langzaam zichtbaar na je 23e jaar op voorhoofd en rond de ogen.

 

Verschil tussen huidverzorging en huidverbetering

Het verschil tussen huidverzorging en huidverbetering is dat huidverbetering een stap verder gaat. De huid heeft meer nodig om de diepere huidlaag te activeren.  Met huidverbetering zorg je voor de aanmaak van nieuwe huidcellen in de levende laag. De huid moet geactiveerd en gestimuleerd worden om het verlies aan elasticiteit en volume zoveel mogelijk tegen te gaan.

Huidverzorging is het onderhouden van de huid door het te ondersteunen met goede voeding, lichaamsbeweging , niet te veel blootstellen aan de zon. Het gebruiken van milde producten om de huid te reinigen en te verzorgen.

 

Verouderingsproces

Tijdens het verouderingsproces krijg je een dikkere dode bovenste huidlaag, het gaat barsten vertonen , poriën zien groter.  Rode adertjes komen tevoorschijn, de huid wordt slapper en gaat er minder vol uit zien. Het verouderingsproces kan versneld worden door interne factoren en externe factoren.  Deze factoren zorgen voor een progressieve verzwakking van de huid (vernieuwing) en karakteristieke veranderingen van de huid.

 

Apparatuur

Om de huid aan te zetten tot het aanmaken van nieuwe huidcellen en het optimaliseren van een gezonde doorbloeding gebruik ik specialistische apparatuur zoals microdermabrasiemicro-needling en ultrasound geluiden. De huid ondergaat een transformatie. De huid krijgt een gezonde frisse kleur voelt voller en ziet er steviger uit. De behandelingen worden ondersteund met specifieke producten. De combinatie van apparatuur en deze producten zorgt ervoor dat ervoor dat je al na de eerste behandeling al opwaartse veranderingen ziet.

Belangrijk in dit proces is de bovenste huidlaag te verdunnen zodat de onderste lagen weer de mogelijkheid krijgen om zich naar boven te verplaatsen. Het Gracieus ouder worden begint hier.

Huidverzorging

Huidverbetering