Ingrediënten

Vitamines

Vitamine B8/Vitamine H, beter bekent als Biotine. De vitamine helpt bij de aanmaak van vetzuren en het gezond houden van huid en haar. Het houdt de huid gezond en soepel. Dit zit in lever, eieren, melk, noten en pinda’s

Vitamine B2/Riboflavine het helpt bij het vrijmaken van energie uit vetten, eiwitten en koolhydraten (energiestofwisseling). Het helpt bij het voorkomen van huidaandoening. Ontstoken mondhoeken of pijnlijke mondhoeken kan duiden op een tekort.

Vitamine B3/Niaciamide heeft een veelzijdige werking en verbeterd de barrière functie van de huid. Het werkt kalmerend, helpt bij roodheid en reguleert de talgproductie. Het maakt donkere vlekken lichter, verkleind de poriën is licht exfoliërend. Is zeer geschikt voor de jonge, gevoelige en vette huid. In combinatie met Panthenol/provitamine B5 heb je twee goed samen werkende ingrediënten met de power in hydratatie en talgregulatie.

Vitamine C zorgt voor het goed helen van een beschadigde huid (wondgenezing). Helpt bij de aanmaak van bindweefsel en is een sterke antioxidant. Licht donkere verkleuring op de huid op.

Vitamine E is een huidbeschermer tegen vrije radicalen bij het oxidatieproces. Het wordt ook wel als een natuurlijke zonbeschermer beschouwt. Het maakt donkere verkleuring op de huid lichter.

 

Glycerine heeft een water aantrekkende kracht, dit vermijdt het uitdrogen van je huid. Het kan zich vastzetten in de vetmatrix van de buitenste huidlaag, waardoor de huid een mooie, soepele, flexibele textuur krijgt

Allantoïne heeft een hydraterende werking en kan je huid beschermen tegen uitdroging. Het verzacht en kalmeert de gevoelige huid.

Ureum houdt de huidbarrière en de vochthuishouding goed in balans. Helpt droge schilfertjes op de droge huid verdwijnen.

Hyaluronzuur heeft een enorme vocht bindend vermogen en zorgt daardoor voor hydratatie en volume in de huid. Hyaluronzuur maakt de huid zelf aan, maar naarmate je ouder wordt, vermindert de productie in het lichaam. Extra hyaluron gebruiken is een absolute aanrader, omdat het effect maar tijdelijk is.

Panthenol/provitamine B5 zorgt voor hydratatie van je huid. Kalmeert een onrustige of een overmatige rode huid. In combinatie met Vitamine B3/Niaciamide heb je twee goed samen werkende ingrediënten met de power in hydratatie en talgregulatie.

Bètaglucanen vind je onder andere in haver en Aziatische paddenstoelen. Het voorkomt vochtverlies door de sterke hydraterende werking. Is kalmerend en verstevigend voor de huid. Het is goed inzetbaar bij puistjes, roodheid of fijne rimpels.