Huidverbetering

omega 3

Van schoonheidsspecialiste naar huidspecialist

Na jaren gewerkt te hebben in het bedrijfsleven ben ik mijn passie gaan volgen “het menselijk lichaam”. Als gediplomeerd sportmasseur met de specialisatie blessure preventie weet ik hoe het lichaam beweegt en hersteld. Als medisch pedicure werk ik met risicogroepen die problemen hebben met de voeten door een onderliggende aandoening zoals: diabetes, reuma, verlamming door een beroerte.  Hierdoor herken ik de symptomen en kenmerken van deze verschillende aandoeningen. En weet hoe dit kan doorwerken op de huid.

Na mijn schoonheidsspecialiste opleiding ben ik mij verder gaan verdiepen in verzorging van de huid, omdat ik zelf tegen huidproblemen aan liep. Na deze opleiding volg ik nog steeds regelmatig opleidingen en volg wat er in de beautybranche gebeurt. Mijn norm is het beste voor mezelf, maar ook voor mijn kllanten.

Tijdens mijn tocht naar kennis ben ik erachter gekomen dat een crème niet voldoende is om een gezonde huid te krijgen. Dit kwam door mijn eigen chronische klachten door allerlei allergieën.

Na mijn HBO opleiding Medische Basiskennis heb ik kennis van de lichaamssamenstelling en de veranderingen die daarin kunnen optreden.  Zoals de groei, veroudering, hormoonfuncties, DNA, ziektes en (huid) aandoeningen en ander lichaamsproblematiek die mij helpen om goed en correct advies te geven rondom huidherstel en voeding in mijn praktijk.

Doelgericht werken en het vinden van de oorzaak staat tijdens de behandelingen nummer één, omdat dit de weg is naar een goed resultaat. Een goed resultaat zorgt in hoge mate voor een beter zelfbeeld.

 

Huidveroudering

 

Ouder worden is je werkelijke schoonheid

We weten allemaal, dat onze huid het grootste orgaan is, het beschermt ons tegen schadelijke bacteriën en UV stralen, het reguleert ons lichaamstemperatuur tegen oververhitting en onderkoeling, het kan stoffen opnemen en afvalstoffen uitscheiden. Ook is de huid een van je belangrijkste communicatie zintuigen, want het laat je pijn, trillingen, druk, jeuk, kou, warmte en aanrakingen van andere voelen.

Je huid zorgt voor de aanmaak van vitamine D, wat zeker niet onbelangrijk is voor de vorming van je botten, maar het is ook een bron van energie. Te weinig vitamine D kan vermoeidheidsklachten geven, wat van invloed is op je dagelijks functioneren. Te korten van minerale en vitamines  zorgen voor een ondervoeding van de huid.

De huid bepaalt je kwaliteit van leven!!! Je huid is altijd zichtbaar en maakt wie je bent. Het hebben van een huidziekte of huidafwijking heeft heel veel invloed op hoe jij je voelt. Ontevredenheid over je uiterlijk geeft een negatief zelfbeeld en maakt je onzeker. Je gaat je zorgen maken over je slechte huid of je isoleren van anderen door een sterk schaamte gevoel. Dit geeft stress, wat weer doorwerkt op je gezondheid en immuniteit. 

Huidcellen halen slechts 20% van hun bouwstoffen uit serums en crèmes. De overige 80% komt uit voedingsstoffen die via het bloed naar de cellen worden getransporteerd.  Voor een extra ondersteuning bieden supplementen wanneer je niet voldoende voedingstoffen uit je dagelijkse maaltijden krijgt. Inwendige verzorging verspreidt zich via de bloedsomloop en is daardoor gericht en effectief en werkt op een dieper niveau dan serums en crèmes.


Een goede creme is niet genoeg. Het begint met zorg van binnenuit

Je DNA kun je niet veranderen, maar je levensstijl en voedingspatroon kun je beïnvloeden zodat je immuunsysteem haar afweersysteem niet op volle toeren hoeft te laten draaien om infecties en virussen te bestrijden. Ons lichaam raakt in een ontstekingsmode dat neerslaat op onze huid, organen, hersenen, spijsverteringskanaal, hormonenhuishouding, hart en bloedvaten, stofwisseling, en gewrichten.

Kortom DNA, een goede levensstijl en voedingspatroon zorgen voor een goed immuunsysteem. Dit alles zorgt voor een goede Matrix wat helpt de celvernieuwing te versnellen, beschermt je tegen vochtverlies en draagt bij tot een gebalanceerde relatie tussen elastine en collageen.

Huidconditie

De stevigheid van de huid heb je te danken aan elastine en collageen vezels. Deze worden aangemaakt door fibroblasten in de lederhuid. Dit is ook de huidlaag van de extracellulaire matrix (ECM), een netwerk van microvezels en organische verbindingen. Een daarvan is hyaluronzuur, die het vocht in de huid vast houdt.

De extracellulaire matrix bepaalt de sterkte, elasticiteit, dikte en het vermogen van de huid om vocht vast te houden. Mijn anti- verouderingsbehandelingen zijn vooral gericht op dit specifieke onderdeel om het verlies aan stevigheid, elasticiteit en vochtverlies (TEWL) van de huid te minimaliseren.

Het verouderingsproces wordt veroorzaakt door zowel interne als externe factoren die de lederhuid (binnenste laag) en de opperhuid (buitenste laag) beïnvloeden. Om huidveroudering te vertragen heb je een veelzijdige aanpak nodig; een goede huidverzorgingsroutine, bescherming tegen de zon, een voedzaam dieet, rust, supplemten en regelmatig lichaamsbeweging. 

                                                      “Rust- Regelmaat – Reinheid”

Kenmerken van een oudere huid

De oorzaak van veroudering komt door de afbraak van de matrix. Het zorgt voor verslapping en uitdroging van de huid. Bij een goede werking van de matrix neemt de celproductie toe en zal de huid zacht, soepel, stevig en voller aanvoelen.

De ouder wordende huid voelt niet egaal en stevig, maar bobbelig, slap, futloos, ruw, droog en is gerimpeld. Dit soms versnelde verouderingsproces hebben we te danken aan onze DNA, levensstijl en voedingspatroon. Want als je om je heen kijkt zie je mensen van de dezelfde leeftijd maar de ene ziet er veel ouder uit dan de ander.

Chronische ontstekingen -laaggradige ontstekingen

Ons lichaam kent acute ontstekingen en chronische ontstekingen.

De acute ontstekingen zijn zichtbaar en ervaar je meteen doordat het ontstoken gebied, pijn doet, rood en gezwollen is, voelt warm aan en in ernstige gevallen is er zelfs functieverlies. Dit soort ontstekingen hebben we nodig om het lichaam te helen, maar als deze ontstekingen aan blijven houden, dan is het tijd om actie te ondernemen.

De chronische ontstekingen zijn laaggradige aanhoudende ontstekingen. Hoe dit proces zich ontwikkeld is erg complex en is moeilijk uit te leggen. In het lichaam zijn allerlei celstructuren, enzymen en signaalstoffen bij dit proces betrokken. Waarbij dit proces ook weer wordt onderverdeeld in fases en functionele delen. Deze chronische ontstekingen ontwikkelen zich traag en zijn sluipende ziekmakers, die langzaam het lichaamsweefsel kapot maken. Dit alles wordt in verband gebracht met alle leeftijd gerelateerde ziektes en versnelde veroudering. Let wel ontstekingen zijn nodig, want deze zorgen voor heling en herstel. Maar als ze chronisch worden niet meer.

Om ons lichaam optimaal te laten werken hebben onze cellen gezonde voedingsstoffen nodig om zich te kunnen vernieuwen. De kwaliteit van opname van je cellenis heeft te maken met de conditie van de celschil of wel celmembraan. Je voeding en levenstijlheeft hier grote invloed op. 


Voeding

Het eten van vezel-, vitamine, mineraalrijk voedsel met een goede balans van verzadigde en onverzadigde vetzuren is een must. Het zorgt voor een goede weerstand en een goed functionerende immuunsysteem, je hersenen en hart.


Anti-oxidanten, vitamines en vezels

Antioxidante werken ontstekingsremmend en hebben antibacteriële en antivirale eigenschappen hebben. Je kunt ze vinden in groenten, fruit, noten, olijfolie en zaden.

Kortom, de huid laat zien hoe gezond je bent.

Je DNA, leeftijd, leefstijl en huidverzorging bepalen je huidconditie. Leefstijl en huid verzorging zijn de enige aspecten waar jij invloed op hebt.

Wil jij invloed hebben op je huid? Weet jij wat de conditie is van je huid? Wil jij ouder worden met een gezonde huid of wil je graag meer weten hoe je lichaamsconditie de afgelopen 120 dagen is geweest?

Deze Omega-3 bloedtest biedt een volledig rapport om de huidige status van uw gezondheid te bepalen. Je leert meer over je Omega-3 index, beschermingswaarde, vloeibaarheid van de celmembraan, mentale kracht en meer

Het innemen van suppletie is beter te reguleren als het innemen gebaseerd is op je persoonlijke testresultaten. Een simpele droge bloed test helpt je inzicht te krijgen. Een gezond werkend lichaam beloont je met een stralende huid.

Omega 3

Deze Omega-3 bloedtest biedt een volledig rapport om de huidige status van uw gezondheid te bepalen. U leert meer over uw Omega-3 index, beschermingswaarde, vloeibaarheid van de celmembraan, mentale kracht en meer

Het innemen van suppletie is beter te reguleren als het innemen gebaseerd is op je persoonlijke testresultaten. Een simpele droge bloed test helpt je inzicht te krijgen. Een gezond werkend lichaam beloont je met een stralende huid.

omega 3